Termeni și condiții

1. PREVEDERI GENERALE

Site-ul www.lavandadimaria.ro este proprietatea S.C.ECO PEREN S.R.L (denumit in continuare „ECO PEREN”) si utilizarea acestuia implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Termenii si conditiile stabilesc conditii si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului (distribuitor) si ale utilizatorului precum si ale clientului (consumatorul, cumparatorul). Vanzator si operator al operatiunilor online este S.C. ECO PEREN S.R.L., organizata in baza legii romane, cu sediul in Str. M. Eminescu nr 14, Tarnaveni, Jud. Mures, Romania, CUI 35868958, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J26/494/2016.

Pentru informatii de contact, va rugam consultati sectiunea contact de pe site.

Orice raport stabilit prin achizitionarea de produse sau servicii prin intermediul site-ului www.lavandadimaria.ro este reglementat si interpretat in concordanta cu legile Romaniei, iar utilizatorul si clientul admit sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor competente din Romania. Orice produs si serviciu oferite prin acest site, se adreseaza persoanelor fizice care le achizitioneaza in folos propriu fara scop de revanzare. ECO PEREN nu are nici o obligatie sau raspundere rezultata ca urmare a revanzarilor succesive de produse si/sau servicii realizate de achizitori prin intermediul site-ului www.lavandadimaria.ro, care nu au acordul ECO PEREN in acest scop.

Relatia dintre parti este guvernata de Legea Romana cu privire la protectia consumatorului (O.G. nr. 21/1992), legea comertului electronic (Legea nr. 365/2002) si ordonanta de urgenta privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (O.U.G. nr. 34/2014).

2. OPERATORUL SITEULUI

Operatorul site-ului www.lavandadimaria.ro este S.C. ECO PEREN S.R.L., cu sediul în Str.M. Eminescu nr 14,Tarnaveni, Jud. Mures, Romania, CUI 35868958, înregistrată la Registrul Comertului sub nr. J26/494/2016.

3. DEFINIȚII

ECO PEREN, prin intermediul magazinului online www.lavandadimaria.ro intitulat generic „site”, este denumit „Furnizor”, iar produsele, textele si pozele de pe site-ul magazinului sunt denumite „continut”.

ECO PEREN permite accesul la site si implicit la continutul site-ului atat vizitatorilor, cat si utilizatorilor. Prin termenul „Vizitator” al site-ului se intelege orice persoana fizica sau juridica ce va avea acces liber la site. Prin termenul „Utilizator” al site-ului se intelege orice „vizitator” care se inregistreaza ca „utilizator” prin completarea unui formular de inregistrare, care ii va folosi la realizarea de comenzi de produse de pe site.

4. UTILIZAREA SITE-ULUI / POLITICA GENERALĂ

Acest document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai site-ului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre ECO PEREN si acesta.

Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.lavandadimaria.ro.

Site-ul/continutul/serviciul permite vizualizarea şi descărcarea materialelor de pe www.lavandadimaria.ro exclusiv pentru scopuri personale, necomerciale, doar in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale termenilor si conditiilor si implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termene si conditii, in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate. Este permisă reproducerea parţială a materialelor cu menţionarea sursei, iar în cazul preluării semnificative este necesar să ne contactaţi la office@lavandadimaria.ro pentru un acord scris. Informaţiile înscrise pe site au caracter informativ şi trebuie tratate ca atare.

Orice utilizare a acestora în afara termenilor si conditiilor de fata, fara acordul scris al ECO PEREN este interzisa, fiind considerata furt de proprietate intelectuala, si implica răspunderea în faţa legilor care le protejează.

In cazul in care ECO PEREN confera clientului/utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea ECO PEREN pentru respectivul utilizator, client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Nici un continut transmis catre utilizator sau client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea ECO PEREN si/sau al angajatului ECO PEREN care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

Prin folosirea site-ului/continutului/serviciului, utilizatorul sau clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse site-ului, continutului, serviciului ECO PEREN sau oricarui tert cu care ECO PEREN are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

In cazul in care utilizatorul sau clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru termeni si conditii, acesta poate sa contacteze ECO PEREN, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la ECO PEREN destinate acestui scop si astfel:
Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de ECO PEREN prin intermediul site-ului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea ECO PEREN de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea ECO PEREN.
ECO PEREN va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Clientul / utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta termenii si conditiile, sub forma in care acestea vor fi disponibile in acel moment.

Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea termenilor si conditiilor pe perioada derularii unui contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de ECO PEREN.

In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de ECO PEREN si isi revoca acordul exprimat in favoarea termenilor si conditiilor pe perioada derularii unei comenzi, ECO PEREN va anula comanda acestuia fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5. DREPTURI DE AUTOR

Intregul continut al site-ului: produse, poze, texte, logo-uri si alte date, generic numite „continut”, sunt proprietatea Furnizorului si a furnizorilor sai si este protejat de Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare – privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 – privind marcile si indicatiile geografice si Legea nr. 129/1992, republicata – privind desenele si modelele industriale. Daca intampinati pe acest site probleme sau incalcari ale dreptului de proprietate intelectuala, va rugam sa ni le sesizati la adresa office@lavandadimaria.ro.

Accesul liber la site si la continutul site-ului si utilizarea lor sunt permise doar pentru uz personal, fara scop direct ori indirect comercial. Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, in parte ori intreg a site-ului si/sau a continutului nu sunt permise fara acordul explicit, scris, al Furnizorului si sunt sanctionate potrivit legislatiei in vigoare.

Crearea de legaturi cu site-ul www.lavandadimaria.ro ale altor site-uri sau invers este permisa cu un acord scris prealabil. ECO PEREN sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi („link”-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web. ECO PEREN nu garanteaza, nu este si nu poate fi responsabil in niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective.

6. PRODUSE ȘI POLITICA DE PREȚURI

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.lavandadimaria.ro sunt proprietatea Furnizorului. Furnizorul garanteaza ca produsele sunt noi, ambalate in cutii de carton speciale si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

Produsele sunt oferite in limita stocului disponibil, prin urmare www.lavandadimaria.ro isi rezerva dreptul de a nu onora o comanda daca produsul vizat nu se mai afla in oferta curenta de pe site. ECO PEREN se angajeaza, in acelasi timp, sa actualizeze oferta de produse de pe site in functie de disponibilitatea produselor in stoc.

ECO PEREN este neplatitoare de TVA. Preturile prezentate pe site in lista de produse sunt preturile de vanzare finale, insa nu includ costurile de livrare. In momentul confirmarii comenzii prin e-mail, pretul total al produsului/produselor, cat si pretul total al comenzii (costuri de transport incluse) vor fi communicate.

ECO PEREN se angajeaza sa afiseze corect pe site-ul www.lavandadimaria.ro preturile si informatiile cu privire la caracteristicile si disponibilitatea produselor. Totusi, mai pot aparea erori de sistem. In acest caz, va fi considerat pretul final al comenzii cel stabilit telefonic impreuna cu consultantul de vanzari www.lavandadimaria.ro. Daca intampinati astfel de neconcordante, va rugam sa le sesizati la numarul de telefon mobil sau la adresa de mail prezente pe site.

Imaginile publicate pe site in dreptul produselor sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot fi diferite de cele prezentate in imagini. Pentru a evita o astfel de situatie este indicat sa discutati in prealabil cu un consultant de vanzari al firmei noastre. ECO PEREN isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza descrierile produselor fara nicio notificare prealabila.

7. FACTURARE ȘI PLATĂ

Plata se poate face in numerar la livrare sau prin ordin de plata/virament bancar in avans.

1) Plata in numerar, pentru produsele livrabile din stoc, se face la livrare, in lei, la valoarea din momentul confirmarii comenzii.
Plata se face catre comisionarul care efectueaza livrarea. Pentru comenzile cu plata in numerar cu livrarea in Bucuresti sau alte localitati, plata se face integral in momentul receptionarii coletului.
CLIENTII CARE NU TRATEAZA CU RESPECT SI SERIOZITATE COMENZILE PLASATE PE SITE-UL NOSTRU, PIERD DREPTUL DE A OPTA PENTRU PLATA LA DESTINATIE PENTRU COMENZILE ULTERIOARE.

2) Plata prin ordin de plata/virament bancar in avans se face in unul din urmatoarele conturi:
-pentru comenzile nationale in contul de lei RO68BTRLRONCRT0342635801
Banca Transilvania
ECO PEREN isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans, iar livrarea va fi efectuata numai dupa confirmarea platii.

Facturarea se face in functie de modul de plata. Pentru platile in avans, prin ordin de plata/virament bancar, va fi emisa o factura proforma imediat dupa plasarea comenzii pe site, factura ce va fi trimisa pe mail utilizatorului, pe baza careia acesta va face plata. Daca plata se face in numerar la livrare, factura fiscala va fi inmanata impreuna cu produsul de catre firma de curierat.

8.LIVRARE ȘI TRANSPORT

Produsele comandate de pe site-ul nostru se livreaza in toata tara printr-o firma privata de curierat. Produsele sunt ambalate in cutii de carton speciale, sigilate si asigurate pe tot parcursul transportului pana la livrare.

Comenzile sunt livrate de la depozitul nostru din Târnăveni şi ajung la destinaţie în interval de 1-3 zile lucrătoare de la înregistrarea comenzii.

Toate comenzile înregistrate în sistemul nostru înainte de ora 14:00 sunt expediate a doua zi şi ajung la destinaţie în următoarea zi lucrătoare. Comenzile înregistrate după ora 14:00 ajung la destinaţie în interval de 3 zile lucrătoare. Timpul de livrare poate varia în funcție de volumul de comenzi înregistrate.

9. CONFIDENȚIALITATEA DATELOR PERSONALE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice ECO PEREN are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este furnizarea de bunuri si servicii, iar ECO PEREN garanteaza ca nu le va folosi sau prelucra in alte scopuri fara consimtamantul dumneavoastra.

ECO PEREN se angajeaza sa nu trimita email-uri nesolicitate catre adresele de email ale utilizatorilor.
Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare emiterii facturilor pentru bunurile livrate/serviciile prestate. Refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea livrarii.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

10. GARANȚIA PRODUSELOR

ECO PEREN garanteaza integritatea produselor comandate de pe site pana la inmanarea acestora catre curier.

11. DREPTUL DE RETURNARE A PRODUSELOR

Potrivit Ordonantei 130/2000 cu modificarile aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 si OUG 174/2008 – privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care vor cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Contravaloarea produselor returnate va fi rambursat în termen de 5 zile lucrătoare spre un cont bancar pus la dispozitia ECO PEREN de către consumator.

12. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚILOR

ECO PEREN nu ofera nicio garantie ca produsele comandate de pe www.lavandadimaria.ro vor satisface toate dorintele utilizatorului cu privire la produsele comandate.

ECO PEREN nu ofera nicio garantie cu privire la functionarea site-ului sau corectitudinea informatiilor prezentate in cadrul acestuia. Totusi, ECO PEREN se preocupa sa actualizeze informatiile, astfel incat cat mai putine erori de orice tip sa apara.

13. FRAUDĂ

Tentativele de acces neautorizat la site incluzand dar nelimitandu-se la orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului www.lavandadimaria.ro sau de a afecta performanţele serverului pe care acesta rulează vor fi considerate tentative de fraudare a site-ului www.lavandadimaria.ro şi vor fi raportate autoritatilor competente, punand în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

14. COMUNICARE

Vor fi excluse din site sau ignorate păreri sau adresări ce conţin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informaţiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

15. FOLOSIREA SITE-ULUI DE CĂTRE COPII

Site-ul nu este destinat pentru persoane sub vârsta de optsprezece (18) ani şi noi cerem ca astfel de persoane să nu transmită Informaţii cu Caracter Personal prin intermediul Site-ului.

16. NOTIFICĂRI

ECO PEREN vă poate trimite notificări referitoare la activitatea companiei şi a site-ului www.lavandadimaria.ro pe adresa de e-mail înscrisă în formularul de comanda sau prin alt mijloc de comunicare. Datele preluate de la utilizator sau client in scopul expedierii notificarilor pot si vor fi folosite de catre ECO PEREN in limitele Politicii de confidentialitate.

Renuntarea la primirea notificarilor de catre utilizator sau client se poate face in orice moment prin urmatoarele metode:
1. a) Folosind legatura special destinata din cadrul oricarei notificari.
2. b) Prin contactarea ECO PEREN, conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
Renuntarea la primirea notificarilor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru Termeni si Conditii.

ECO PEREN isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite notificari cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice utilizator sau client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi notificari, fara nici un angajament ulterior din partea ECO PEREN, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

ECO PEREN nu va include in notificarile transmise utilizatorului sau clientului nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al ECO PEREN, la momentul expedierii buletinului.

17. LITIGII

Orice conflict între ECO PEREN şi altă parte este supus unei soluţionări pe cale amiabilă. În cazul în care nu se ajunge la un punct comun prin această metodă, competenţa revine instanţelor de judecată din România.

18. ÎNCETARE

ECO PEREN îşi rezervă dreptul de a înceta activitatea site-ului fără vreo notificarea prealabilă.

19. RESPECTAREA DISPOZIȚIILOR LEGALE

Prezentul document şi utilizarea www.lavandadimaria.ro sunt guvernate de legea din România şi sunt supuse competenţei exclusive a instanţelor române, orice modificare legislativă care afectează într-un fel sau altul dispoziţiile prezentate în acest document fiind în afara controlului companiei ECO PEREN, dar a căror respectare este absolut obligatorie.

20. ALTE CLAUZE

Termenii şi Condiţiile de utilizare expuse în acest document reprezintă Contractul dintre dumneavoastră şi ECO PEREN, pe care trebuie să îl acceptaţi şi respectaţi pentru a putea utiliza serviciile noastre online, pe site-ul www.lavandadimaria.ro.

Termenii şi Condiţiile din acest Contract înlocuiesc alte înţelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre utilizatorul site-ului şi ECO PEREN.

ECO PEREN isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a utilizatorului sau clientului.

ECO PEREN nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului. ECO PEREN nu raspunde de vanzarile subsecvente realizate in alte jurisdictii de catre terte persoane care nu au acordul ECO PEREN pentru aceste vanzari subsecvente.